Home » Klantervaringen

Klantervaringen

    "Het allermooiste is dat ik nu een leider ben geworden, de leider van mijn eigen leven"  MARIJE

 

                         "Frits 'leest' in een flits ieder emotie die een mens onbewust toont"  MARTIN

 

"Ik vind het verrassend hoe snel Frits doorhad waar het bij mij om draaide, en hoe ik na elk gesprek een steeds helderder beeld van mijn situatie kreeg"  STEPHAN

 

MARTIN SPEE  KeuzeHeer

Recent heb ik mij opengesteld voor coaching door Frits. Ik zat vast en wilde weer in beweging komen. De vraag was of mijn wil groot genoeg was of dat ik iets miskende om de consequenties van de te maken keuze uit de weg te gaan. Frits ging bijzonder snel en effectief te werk. Hij cirkelde als een helikopter om mijn hoofd en presenteerde een spervuur aan woorden in een tempo waar een normaal mens, ik dus ook, geen weerstand tegen kan bieden. Vanuit mijn ratio pareerde ik aanvankelijk vraag na vraag, opmerking na opmerking, tot het moment dat ik voelde dat er één opmerking ‘onverhoeds’ bij mij, op gevoelsniveau, naar binnen vloog. Dwars door mijn afweermechanismes. Op zo’n moment komt de grote gave en kracht van Frits naar boven. Ik heb als opleider  van professionals vaak meegemaakt dat coaches dit moment missen, dan wel menen er nog een schepje boven te moeten doen of twijfelen of zij het wel juist hebben gezien. Zij laten hun cliënt er, althans op dat moment, ‘mee weg komen’.  Frits daarentegen ‘leest’ in een flits iedere emotie die een mens onbewust toont. Hij voelt de juistheid van zijn waarneming tot in zijn haarvaten, weet simpelweg dat dit het was, leunt achterover en zegt: ‘OK ik zie dat je het hebt gezien, je weet het nu, beslis verder maar zelf wat je gaat doen.’ Hij zegt er nog net niet achteraan ‘en laat mij nu maar met rust’, maar het komt er wel op neer. Dit was in mijn situatie super effectief. Hij maakte mij direct volledig eigenaar van wat ik zelf had gezien, (al) wist en de gevolgen daarvan. Ik heb er wat mee gedaan en mijn leven een nieuwe kansrijke wending gegeven. Ik blij dat ik dat mee heb mogen maken en kan iedereen aanraden Frits om ondersteuning te vragen. Bedenk wel dat Frits snel tot de kern komt. Hij zal er geen doekjes omwinden. Op het moment dat hij voelt waar de crux zit zal hij je ermee confronteren en aan je teruggeven. Met compassie, want zijn liefde en gevoeligheid maakt dat kwetsen hem vreemd is. Frits, dank voor je hulp en voor deze bijzonder ervaring.

 

JOS

Frits heeft door een combinatie van intuïtie, scherpzinnigheid en het gebruik van zijn energie, in korte tijd weten te bereiken dat ik door een mentale barrière kon gaan zodat ik hiermee zowel een zakelijke als een privé doelstelling heb kunnen realiseren. Deze doorbraak is dan eindelijk na ruim 20 jaar gerealiseerd en het voelt heel natuurlijk.

 

MARIJE (Psycholoog)

Toen ik bij Frits aankwam zat ik midden in een periode van overspanning, ziektewet en persoonlijke problemen. Ik had ook besloten om weg te gaan bij mijn werkgever en zocht een nieuwe richting. Mijn energie was laag, voelde me niet gezien, ik twijfelde over alles en nog wat.

Onder de begeleiding van Frits  heb ik leren herkennen welke dingen mij motiveren, wat mij in de goede richting doet bewegen, hoe ik ervoor zorg dat ik in mijn energie zit. En het gaat ook om de energie die je dan uitstraalt, om hoe je jezelf presenteert. Als ik beter in mijn energie zit en dat ook toon, krijg ik rust, betere contact met mijn kinderen en met collega’s en vrienden, krijg ik samenwerking, krijg ik richting en kracht.

Het allermooiste is dat ik nu een leider ben geworden, de leider van mijn eigen leven. Frits noemt dat ‘een alfa wolf zijn’. Ook mooi.

 

STEPHAN LESGER (Beeldbewerking en Image Manipulation)

Frits is eigenlijk toevallig op mijn pad gekomen. Ik ben als ZZP’er werkzaam en primair bezig met commerciele opdrachten omdat die omzet genereren, maar er zijn ook veel projecten die ik zou willen doen omdat ze me verder zouden kunnen brengen in mijn vakgebied.
 Omdat commercieel werk al snel voorrang krijgt, zeker nu in mijn vakgebied budgetten onder druk staan, blijven de projecten op de plank liggen. Ongemerkt leidde dit bij mij tot frustratie.

Toen ik met Frits in contact kwam hadden we gelijk een klik en koffie drinken werd al snel een interessant gesprek voeren. 
Ik vind het verrassend hoe snel Frits doorhad waar het bij mij om draaide, en hoe ik na elk gesprek een steeds helderder beeld van mijn situatie kreeg.

Het is niet zo dat ik nu alles anders doe, maar ik ben me meer bewust van mijn specifieke talent en wat ik daarmee kan bereiken.
 Het is prettig om iemand te spreken die je met alle ingesleten routines confronteert. Dat maakt deze gesprekken interessant, soms wat heftig, soms ook erg amusant, maar vooral waardevol.